Közösségi pétanque bajnokság a Lánchíd lábánál

Közösségi pétanque bajnoksággal folytatódik a Danube Flow-Hív a Duna! című ingyenes, budapesti programsorozat június 13-án, szerdán 18 órától a Lánchíd pesti hídfőjénél. A II. Danube Pétanque Open azokat is várja, akik először próbálnák ki a francia golyójátékot.

Budapest egyik legszebb pontjára, a Lánchíd pesti hídfőjének északi oldalára hívják játszani a városlakókat a Danube Flow-Hív a Duna! programsorozat szervezői. A tavalyi nagy siker után június 13-án, szerdán 18 órától ismét a Dunatanösvény Sportpályák nevű állomásán rendezik meg a II. Danube Pétanque Open elnevezésű bajnokságot. A játékba bekapcsolódhatnak amatőrök, műkedvelők, és azok is, akik szeretnék kipróbálni a népszerű francia golyójátékot. Érdemes a Lánchídhoz minél korábban érkezni, hogy a versenyzők minél több játszmát játszhassanak, hiszen a legtöbb győzelmet elérő négy játékos vagy páros kerül a főtáblára. Nevezési díj nincs, de az érdeklődőknek maguknak kell a pétanque-készletről gondoskodniuk. Aki ezt nem tudja megoldani, annak a szervezők biztosítanak kölcsönkészletet a bajnokság idejére. A pétanque játékban először a cochonnet nevű, kisebb golyót dobják el, amelynek magyarul Öcsi a beceneve. A cél, hogy a nagyobb fémgolyókat minél közelebb dobják a versenyzők az Öcsihez, és gyakorlatilag „kigolyózzák” az ellenfeleket. Az önfeledt pétanque-ozás közben a zenét egy speciális, zöld energiát termelő kerékpár, az E-Wheel szolgáltatja.

A Danube Flow – Hív a Duna! szervezői a múlt héten színes, raklapokból és fából készült köztéri padokat, foteleket helyeztek ki a Vigadó tér és a Parlament között, ahol rendszeresen lesznek zenés, irodalmi és sportesemények.

A márciustól szeptember végéig tartó, nagyszabású vállalati-civil (Coca-Cola Magyarország, Mindspace, VaLyo) együttműködésben megvalósuló programsorozat célja, hogy a budapestiek folyóparti élményeken keresztül újra felfedezzék a Duna értékeit. Március óta számos ingyenes eseményt szerveztek az ötletgazdák: volt már közösségi fényfestés, interaktív krimi-játék, kacsakődobó bajnokság, kenuoktatás és totó a Római-parton, táncos villámcsődület a Duna-korzón és vizes gyereknap a Margitszigeten.

Itt olvasható beszámoló az I. Danube Pétanque Open-ről.

foto wallyg-flickr.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kép forrása: wallyg - flickr

Címkék: budapest