Esemény: Kezdheted sajtótájékoztató a FUGA-ban

Útjára kelt hazánkban egy új kezdeményezés, a Kezdheted, amelynek célja, egy olyan közösség létrehozása, ahol mindenki ad, mindenki kap, és közben csodás dolgok születnek. Ennek a projektnek a sajtótájékoztatójára szeretnék invitálni mindenkit, mert azt gondolom, hogy a Kezdhetednek köszönhetően sok kezdeményezés indulhat útjának a közeljövőben.

Helyszín: FUGA Budapesti Építészet Központ ¤¤ Időpont: 2011.01.17. 11h

De nézzük, mi is az a Kezdheted! 

"A Kezdheted.hu egy Magyarországon eddig egyedülálló, de külföldön már jól ismert rendszer, ami kreatív ötleteket segít megvalósítani: a projekt bemutatásától a pénzgyűjtésen át, ha kell, egészen a kivitelezésig.

Képzelj el egy oldalt: egy online közösségi teret tele újdonságokkal és merész elképzelésekkel, – ahova bárki feltöltheti a megvalósítás határán álló ötletét, legyen az film, egy újfajta, világmegváltó óraszíj, vagy akár egy számítógépes program.

Ha valakinek megtetszik egy ötlet és lát benne fantáziát, bármekkora összeggel támogathatja azt. A cél, hogy adott határidőn belül összegyűljön a projekt megvalósulásához szükséges összeg.

A projektkiírók (vagyis az ötletgazdák) a hozzájárulásokért különböző jutalmakat ajánlhatnak fel a támogatóiknak. Például – az említett óraszíj esetében – hamarabb, vagy éppen személyre szabva kaphatják meg a leendő terméket, minthogy az felkerülne az áruházak polcaira.

Ebből is látszik, hogy a Kezdheted.hu nem csak projektíróknak készült. Legalább annyira a támogatók, és a nézelődők oldala, mint az ötletgazdáké. Nálunk láthatod elsőként a legújabb és legújítóbb termékeket, olyan ajánlatokat csíphetsz el − maguktól a készítőktől −, mint sehol máshol, és ami talán a legérdekesebb, hogy támogatóként lehetőséged nyílik rá, hogy saját ízlésed szerint alakítsd a kultúrát itt, Magyarországon.

A 2012-es indulásig azért még hallotok rólunk. Kutatunk, kurátorokat és ötletgazdákat keresünk, (ha valamelyik érdekel érdemes átkattintanod a megfelelő fülekre), valamint további érdekességekkel, videókkal szolgálunk itt, a Facebookon. Addig is, ha van 5 perced, kérünk, segítsd a munkánkat azzal, hogy kitöltöd a kérdőívünket

Bővebb információért nézz szét a többi fülön itt, a Facebook oldalon, látogass el weboldalunkra és nézd meg a mintaprojektünket! Kérdéseidet és észrevételeidet az info@kezdheted.hu címre várjuk.

A kezdheted.hu csapata

Kezdheted. Mert jobb adni és kapni."

 

  Leírás: http://blog.hu/rsc/js/100802/fckeditor/editor/images/spacer.gif