BUDAPEST 140: magyar zenék a fővárosról, a hip-hop és elektronika dallamain

Budapest ma 140 éves. 1873-ban jött létre a mai Budapest, a Duna keleti partján fekvő Pest, és a nyugati partján fekvő Buda és Óbuda, valamint a Margitsziget egyesítésével. Széchenyi István vetette fel először az egyesítés gondolatát az 1830-as években és ő javasolta a Budapest elnevezést is.

Sokat gondolkoztam, hogy mivel is köszönthetném fel a fővárost. Soroljak fel 140 szót, amit szeretek benne? Írjam le 140-szer, hogy "Szeretlek, Budapest"? Aztán egyszer csak jött egy ötlet a BudapestBlogger levlistán, hogy tartsunk közös szülinapot. Hogy mutassuk meg milyen is egy Budapest-szerető csapat összetartó ereje a főváros érdekében. Hogy köszöntsük fel EGYÜTT Budapestet.  Azt hiszem ez igazán méltó ünneplés. De ugye nincsen ünneplés és mulatság zene nélkül. Úgyhogy jöjjön néhány zene, ami Budapestről szól.

bd.jpg

1. Lushlife Project - Budapest Eskimos

2. Membran - Budapest Rasa

3. Realistic Crew - Kebudapest Morgue Limited

4. Riddler - BÉPÉ

5. Akkezdet Phiai & Amoeba - Budepesmod [MR2 Akusztik]

6. Ludditák - Budapest

7. Animal Cannibals - Budapest nyáron

8. Membran - Budapest is still blazin'

BUDAPEST 140

Ez a bejegyzés Budapest létrehozásának 140. évfordulóján jelent meg, a fővárosi bloggerek virtuális asztaltársasága, a BudapestBloggerek levelezőlista tagjainak a kezdeményezésére. Az évfordulóra több Budapesttel kapcsolatos blogbejegyzés született, melyek elérhetőek itt: Csak a szépre, Lásd BudapestetCheck my BudapestKép-TérFővárosi BlogBp XVUrbanistaÁtlátszó blogCyclechic.

Boldog 140. születésnapot Budapest!