A város, ami megmozgat: kerekasztal beszélgetés az urbánus művészetekről

A WNDRLND művészeti szórakozóhely ezen a héten a Budapest Avantgarde-os Szabó-Lencz Péternek ad helyet, hogy egy héten keresztül a sajátjára formálhassa a helyet és olyan programokkal tölthesse meg, mely leginkább közel áll saját művészeti világához.

Ennek apropóján Petyka és a WNDRLND egy kerekasztal beszélgetéssel készül csütörtökre, melynek témája a városi környezet és a képzőművészetek kapcsolata, avagy a "Hogyan működik a város, mint festővászon?" .  A beszélgetés 5 résztvevője más és más területen helyezkedik el, azonban a cél közös: a köztéri művészet. Van aki a kivitelezői és van, aki a támogatói oldalon áll.

A beszélgetés résztvevői: Flór Péter, Nádudvari Noémi, Nikon One, Szabó- Lencz Petyka és élőben fest BreakOne. Moderátor: Juhász Judit

event_wndrlnd.jpg

***

SZABÓ-LENCZ PÉTER
Képzőművész és a Budapest Avantgarde blog szerzője. Számára a város a legfőbb inspiráló közeg, vizuális támpontokból fabrikál urbánus játszótereket. Szereti a graffiti és street art kultúrát, a francia filmeket, a jazzt és az elektronikát.

FLÓR PÉTER
Színes Város Csoport Magyarország első köztérszínesítő szervezete. 2009 előtt a tűzfalak és a közterek legális színesítése szinte ismeretlen volt hazánkban. Azóta a kezdeményezésnek egyre több követője akad, nemcsak Budapesten, hanem vidéken is. Flór Péter, a szervezet főtitkára is részt vesz a kerekasztal beszélgetésen.

NÁDUDVARI NOÉMI
Jelenleg a wndrlnd művészeti vezetője, de főként urban csaj sok-sok tapasztalattal és kalandvággyal. Fő szakterülete, érdeklődési köre: urban art, graffiti, street art és a városi lét kreatív megnyilvánulásai. Számos kortárs képzőművészeti galériában és aukciósházban dolgozott már galériavezető és aukcióvezetőként is. Majd a galériás keretekből kiszakadva inkább belevágott művészeti fesztiválok és kötetlenebb projektek szervezésébe, mint pl. Art Moments, Urban Tactics, ARTplacc.

NIKON ONE
hazai graffiti ikon a ‘90-es évek elején kezdett el tűzfalakat és vonatokat festeni. Pillanatok alatt ismerte meg az ország és a világ a nevét. A Shopp! urbánus művészetekkel foglalkozó bolt és galéria is az ő nevéhez fűződik.

JUHÁSZ JUDIT

A beszélgetés moderátora, a Városkommunikáció blog szerzője. A blogjánal célja, hogy a városi lét vonzó oldalát mutassa meg. Azt, hogy a város hogyan kommunikál a élakóival, valamint a lakók, hogyan kommunikálnak a várossal: ez egyaránt függ fizikai tényezőktől és attól a jelentéstöbblettől, amia mindennapi térhasználat során alakul ki.

BREAKONE
http://www.flickr.com/photos/breakone/