Különleges, környezettudatos padok

Pad, újrahasznosítás, környezet. Ez a három szó az elkövetkezendő két kezdeményezés bemutatásának kulcsszava. Mindkét projekt célja újrahasznosított hulladékokból ülőalkalmatosságok létrehozása. A padok azért fontosak, mert lehetőséget teremtenek a társas interakcióknak mégpedig ezt az adott fizikai környezetbe illeszkedve teszik. Lehetőséget teremtenek arra, hogy a mindennapos sietségben és forgatagban leüljünk egy pillanatra, akár beszélgetni, akár megpihenni, akár csak nézelődni. Ez a két kezdeményezés pedig mindamellett, hogy padokat hoz létre, nem mindennapi módon teszi: hulladékokat használnak fel, ezzel kihangsúlyozva a környezettudatosság és környezeti nevelés szerepét. Bár ez a két példa nem konkrétan a városi környezetekre fókuszál, azt gondolom, hogy könnyen integrálható lehetne a városokba is. 

Az első a Green Ave. Bench Collection, ami gazdátlan székeket összegyűjtve hoz létre padokat. Egy pad három székből áll össze, amely székek egymástól eltérőek, más-más korokat idéznek. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az Art In The School Bench Project (To Make You Smile Art In The Schools) egy nagyon szimpatikus kezdeményezés. Célja, hogy újrahasznosított hulladékból, a diákokkal együttműködve padokat hozzanak létre iskolaudvarokon. A gyerekek művészetekről tanulnak, képeket néznek hulladékokról és a fantáziájukra bízva rajzokat készítenek "álompadjaikról". Ezek a rajzok nyújtanak inspirációt az udvarokon elhelyezett padok létrehozása során. Környezettudatos is, közösségi is, és szociális-társadalmi funkcióval is bír.