Csináljuk Együtt

Csináljuk Együtt néven új mozgalom indult, aminek a célja, hogy színesedjenek a közterek! Öröm hallani az ilyenekről, hajrá-hajrá!

"Célünk Budapest városképének javítása, szépítése képzőművészek segítségével. Ezen célját a városban található tűzfalak helyreállításával, állagmegóvásával, hőszigetelésével olyan formán kívánja elérni, hogy a tűzfalakra képzőművészeti alkotások kerülnek. Ezzel egyszerre ad új lehetőséget és felületet a képzőművészek számára és teszi a város tűzfalait a lakók és a környezetében élők számára lakhatóbbá, komfortosabbá és esztétikusabbá.

Célja elérésére tett első lépésként az ‘Élő Tűzfalak Budapest’ projekt keretében pályázatot hirdetett néhány, a hetedik kerületben található tűzfalra. Eddig negyvenhét képzőművész, építész pályázótól 152 anyag érkezett Európából, Ázsiából, Amerikából és Ausztráliából. A tűzfalak hasonló formai kialakítása miatt a művek könnyen adoptálhatók másik helyszínre is, így hosszú távon a program egész Budapestre kiterjeszthető.
Második lépésben immár a ‘Csináljuk Együtt Erzsébetváros Egyesület’ szeretné kiterjeszteni a programot Budapest egész területére. Hosszú távú tervként, pedig az program nemzetközivé tétele a cél, melynek kezdőlépését a közel jövőben kiadásra kerülő magyar és angol nyelvű katalógus és egy köztéri kiállítás megszervezése, a tűzfalak embernagyságú makettjeivel adja.
- Művészeti csoportok támogatása
- Közösségépítés ( gyerekszerda, nyugdíjasklub stb.)
- Hátrányos helyzetűek megsegítése (hajléktalanok, jótékonysági akciók)
- a lakókörnyezet javítása
- lakók bevonása a tevékenységünkbe
- bemutatóterem, szociális környezetépítés"

Itt lehet csatlakozni a Csináljuk együtt mozgalomhoz a facebookon!