MEGNYITOTT BUDAPEST ELSŐ KÖZÖSSÉGI FOTÓ-FA-KIÁLLÍTÁSA

Egy dinamikus, percről-percre mozgó közösségi köztéri fotókiállítás nyílt szombaton a Március 15. téren kortárs fotóművészek közreműködésével. A fotó-fa kiállítást azért szervezte meg a Városkommunikáció blog, mert kiváncsiak lettünk arra, hogyan látják a városi környezeteket a városlakók.

 Fotó: Temesi Ádám

A mi életünk a városok körül forog, ennek köszönhető, hogy Tóth Bogival megismerkedtünk egymással és hogy egy szoros baráti és szakmai kapcsolat alakult ki köztünk. Mivel a városi életformában és a művészetekben is az emberé a főszerep, ezért gondoltunk arra, hogy ezt a két fogalmat most összekapcsoljuk. És mivel mi nagyon sok mindent szeretünk a városi környezetekben, ezért szerettük volna, hogy az emberek mutassák meg saját szubjektív városképeiket és csináljunk ebből egy közös kiállítást. Azt találtuk ki, hogy legyen Budapestnek egy saját, folyamatosan mozgó közösségi köztéri fotókiállítása. Fontos számunkra az a környezet, amiben élünk és bízunk benne, hogy ez a köztéri közösségi esemény és a szubjektív városképek a városi élet új oldalát mutatják be.

Nagyon örömünkre kortárs fotóművészek is együttműködtek velünk ennek az eseménynek a létrejöttében – ezúton is köszönjük Nektek: Balogh ZoltánBankó RolandCarlos ContrerasCsobai TamásFonyódi AnitaGalkó MátéGlódi BalázsHlinka ZsoltGyulai SzilviaHalász ÁronJuhász ÁdámKalló PéterKiss OrhideaKovács MónikaLachner ÁdámMag VeronikaMiki 357Mészáros K. ÁgnesNagy Anita, Nagy Kriszta, Oláh Gergely MátéPolgár AndrásPénzes Kristóf, Soós BertalanSzodorai Regina, Szabó Anna, Talabér GézaTóth Bernadett ImolaTuszinger KárolyTemesi Ádám

Fotó: Soós Bertalan

Az esemény megszervezésével és létrejöttével egy új korszakot nyit a Városkommunikáció blog. 2011-ben kezdtem el írni (Juhász Judit), amikor végeztem az egyetemen, és az volt a célom vele, hogy a városi lét pozitívumait tárjam fel. Tóth Bogival a kezdetektől fogva sokat dolgozunk együtt, neki köszönhető többek között a blog grafikája, sok-sok ötletelés és szakmai munka. Úgy gondoltuk, hogy ezt az együttműködést szorosabbra fogjuk és új időszámítást nyitunk a blog, de leginkább a maga a városkommunikáció terület életében.

A blog új felületen jelentkezik és ki lesz bővítve új tartalmakkal. Az új honlap középpontjában a városkommunikáció területének kutatása és imertetése áll. Ez annyi változást jelent, hogy jobban ráerősítünk a városkommunikáció területére, a megszokott tartalmak mellett megjelenik egy új szakmai vonal is. Emellett a vizualitásra és a saját tartalmak létrehozására is sokkal nagyobb hangsúlyt fektetünk: lesznek városi témákat feszegető infografikák, tematikus kutatások, városkommunikációs vizsgálatok és terepmunkák, valamint több közösségi esemény.

Fotó: Juhász Ádám

Célunk a városkommunikáció területére való figyelemfelhívás, hiszen fontosnak tarjuk megérteni, hogy a városi környezet és a lakói hogyan kommunikálnak egymással, valamint azt, hogy a kulturális és társadalmi értékek hogyan jelennek meg a város és a lakói kölcsönhatásában. Szeretnénk megteremeteni Magyaroszágon a városkommunikáció alapját és ennek érdekében hazai projekteket hozzunk létre: kutatásokat, rendezvényeket, köztéri és közösségi eseményeket és szakmai fórumokat.

Fotó: Juhász Ádám