Köztéri művészettel a szabadságért: háborús övezet és a nyugati művészet ikonjainak találkozása

Tammam Azzam egy fiatal szíriai művész, aki Freedom Graffiti című munkájával vált ismertté. 2012-ben Gustav Klimt Csók című ikonikus alkotását festette egy golyók által szétlőtt damaszkuszi ház falára. Célja, hogy találatokat szenvedett szíriai épületeket állítsa párhuzamba a nyugati művészet ikonjaival és ezáltal hívja fel a figyelmet az országra és mindennapjaira.

"A tragédia és a komédia között húzódó határvonalról szól ez a mű, és arról, hogyan lehet egy ilyen esetben alkotni. Arról a reményről beszél, hogy az emberek úgy is harcolhatnak a háború ellen, ha a szerelemről festenek képeket. Azért került Klimt alkotása a falra, mert mindenki ismeri. A művészi trükk célja a figyelemfelhívás." Mondta el Tammam Azzam egy interjúban. (Forrás: Euronews)

Digitális munkáiból és grafikáiból készített "Én, a szíriai" című kiállítása január 30-ig látható a londoni Ayyam Galériában.

tammamazzam01.jpg

tammamazzam04.jpgtammamazzam02.jpgtammamazzam06.jpgtammamazzam05.jpgtammamazzam03.jpgtammamazzam07.jpgForrás: MyModernMet