Batkid álma valóra vált: San Francisco Gotham Cityvé változott egy leukémiás fiú kedvéért

Azt hiszem választ kaptam ma arra, hogy mitől válik igazi várossá egy város. Hogy az utcák, épületek, közterek hogy állnak össze egy igazi várossá. Egy olyan várossá, ami az emberekért van, ami biztosítja azt a teret, amiben élni lehet. Együtt. Egymásért.

San Franciso átváltozott. Egy ötéves leukémiás srác kedvéért több ezer önkéntes  játszotta el, hogy San Francisco Gotham City, amit Batkidnek kell megmentenie. A kisfiú kívánságára a Friscoi-öböl környéke Gotham Cityvé változott át, ahol több, mint 10 000 önkéntes közreműködésével válhatott igazi hőssé. - 

large.jpg

"A Batkiddé változott Milest személyesen a város rendőrfőnöke riadóztatta. Először – egy felnőtt Batmannel az oldalán - kimentett egy lányt a villamosról, majd megakadályozta Rébusz bankrablását. Ezután egy rövid ebédszünet jött, amit egy segélykérő telefonhívás szakított meg. Ekkor vette észre, hogy a hamburgerező ablaka előtt egy rakás ember ugrál segítséget kérve. A Pingvin ugyanis elrabolta Gotham City kabalaállatát, amit persze sikerült egy batmobilos autós üldözés után visszaszereznie. Az eredeti Batmobil helyett két fekete Lamborghini száguldott végig a kisfiúval a városon, az orrukon hatalmas Batman-emblémákkal. Milesnak az akció után pedig Gotham City polgármestere és rendőrfőnöke személyesen gratuláltak ahhoz, hogy megmentette a várost Rébusztól és a Pingvintől." (Index.hu)

30f05badab2cd15dfc14865387af0c76_600x338.pngKépek innen.