Utazó Hallgató: Te milyen zenét hallgatsz a városban közlekedve?

utazohallgatologo.jpgÚjabb városi kezdeményezés indult útjára, Utazó Hallgató névvel - megszületett az Utazó Olvasó lelkes kistestvére! Mára már természetes jelenséggé vált, hogy amikor kilépünk a lépcsőházból és elindulunk reggeli első utunkra, az első dolgunk, hogy betegyük a fülhallgatót a fülünkbe, benyomjuk a play gombot és feltekerjük a hangerőt. Biztos mindenkinek megvannak azok a "napi rutin zenéi" amelyekkel színesíti a mindennapokat: a fáradt reggeli zenék, a városi séták zenéi vagy az esti 4-6-os villamos zenéje, amikor már a szívünkben érezzük, hogy hamarosan megérkezünk arra a szórakozóhelyre, ahol kiválasztott zenekarunk vagy DJ-nk vár. 

Nálam egy dolog biztos. Ha egy szabad délután a nyakamba veszem a várost és elindulok bóklászni, felderíteni Budapest élet-tereit, figyelni az épületeket és legújabb street art alkotásokat, akkor mindig Bonobo szól. Ha esik, ha fúj, ha napsütés van, de még akkor is ha hópelyhek kezdik ellepni az utcákat. Az a fajta városi utazás, amit a kíváncsi fürkészés és a zene kombinációja tud létrehozni egészen újfajta élményt tud hozni a városi létbe. Még az is lehet, hogy időnként a Bonobo énekesnőjének érzem magam és lelkesen éneklem a Stay the same refrénjét a Dunaparton. 

utazohallgato4.jpg

Vajon egy város identitásához mennyire járul hozzá, hogy milyen zenét hallgatnak az utcán az emberek? Kíváncsian várom, hogy az Utazó Hallgató által összegyűjtött tracklistből  mi fog kiderülni, hogy milyen zenei stílus jellemző Budapestre és kik a legkedveltebb előadók. A kezdeményezés egyébként egyaránt várja budapesti, vidéki, magyarok, európaiak, földlakók, kutyák, macskák, zigóták zenei élményeit is.

utazohallgato3.jpg

Az Utazó Hallgató a Facebookon gyűjt fényképeket, amelyeket a városban haladva készítenek el olyan emberekről, akik éppen zenét hallgatnak. Ezeket a képeket posztolják az oldalukon és odaírják, hogy a fényképen látható személy milyen zenét hallgat. A közösség tagjai is küldhetnek be fotókat, melyek közül a legjobbak a FB oldalukra is kikerül.

Te szívesen belehallgatnál mások fülhallgatójába? Itt az alkalom, ne hagyd ki. Cserébe áruld el, hogy a Te fülhallgatódban milyen zene szól.

utazohallgato1.jpg

utazohallgato6.jpg

utazohallgato7.jpg

utazohallgato2.jpg