Öltöztesd fel a köztereket: 1x1 méter és tiéd a város!

1x1.jpgEgy nagyon izgalmas és szimpatikus kezdeményezés indult útjára április elsejétől. Fogadj örökbe 1x1 méteres közteret, és alakítsd olyanná, amilyenné te szeretnéd. Csak a kreativitásod és bátorságod szabhat határt. Izgalmas játék, ami nem csak hogy a hétköznapjainkat színesíti meg, hanem városunkat is. 

Városlakóként az utcát járva, kerékpáron tekerve, autóban ülve, a buszon döcögve az ablakon át a tereket böngészve talán neked is eszedbe jutott már egy málló vakolatú házfalat, egy éppen darabjaira hulló padot, egy gondozatlan kis zöld felületet látva, hogy olyan jó volna ha szebb lenne, ha lehetne valahogyan változtatni az állapotán, hogy barátságosabb vagy csak egyszerűen mókásabb legyen.

Ha eddig motoszkált benned, hogy jó volna tenni a városodért, a városi köztér egy darabkájáért csak nem tudtad hogyan kezdenél neki, akkor áprilisban itt a lehetőség a megvalósításra. Az 1x1 csapata a TE IS Alapítvány szárnyai alatt pályázatot hirdet lelkes városlakók számára, akik szívesen formálnák, gondoznák, szebbé, vidámabbá tennék a városi környezetet, köztereket, köztes tereket.  

Fogadj örökbe áprilisban egy 1x1 méteres közterületet és indulj a versenyben, amivel Tied lehet a fantasztikus nyeremények egyike, de legfőképpen az érzés, hogy TE IS alakítod a várost.

Íme a lépések:

  1. Válaszd ki a helyet, amit örökbefogadnál
  2. Fotózd le a helyet még mielőtt nekikezdenél a tér alakításának
  3. Valósítsd meg az ötletedet
  4. Készíts képet a megvalósult állapotról
  5. Küldj egy regisztráló e-mailt április 1. és 30. között az 1x1hely@gmail.com címre az előtte-utána fotókkal és egy maximum 500 karakteres leírással

A nyertesekről zsűri dönt: Kertész Mónika - KÉK Közösségi Kertek, Csalagovits Zóra - TE IS Alapítvány, Zubreczki Dávid - urbanista.blog.hu és Földes András - index.hu.

Május 12-én egy eseményzáró városi piknik keretében a nyeremények is kiosztásra kerülnek.

Kapcsolódj be TE IS 1x1 méterrel a város alakításába, tedd egyénivé,emlékezetessé a köztér egy darabkáját.

További részletekért keresd az 1x1-et a Facebookon

1x1 képeslap1.jpg