Napenergiával működő utcai telefontöltő

Veled is gyakran előfordul, hogy a városban sétálgatva lemerül a telefonod? A brooklyn-i PENSA! tervezőiroda megtalálta erre a problémára a megoldást: létrehoztak egy koncepciót, ami lehetővé teszi, hogy a köztereken töltsd fel a telefonodat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A "Street Charge" elnevezésű szerkezet célja, hogy meglévő utcai infrasturktúrákhoz csatlakoztasson egy vékony szerkezetet,  amely lehetővé teszik, hogy a járókelő egy USB segítségével csatlakoztassa a telefonját. Annak érdekében, hogy a töltőállomás még inkább illeszkedjen a város szövetébe, a szerkezet tartalmaz egy kis asztalt, ami segít abban, hogy  a telefont és a kávét el tudd helyezni rajta - így egy beszélgetés tökéletes helyszínévé tud válni. Az utcai biztonság és a hangulat érdekében, a szerkezetek tetejére lámpát helyeznek, hogy naplemente után is jól használható legyen.

A koncepció mögött két motiváció is áll: azon túl, hogy praktikus azok számára, akiknek lemerült a telefonja, fontos utcai bútor szerepe is van. Ahhoz, hogy lelassítsuk a pörgő városi életet, szükséges, hogy időnként meg-megálljunk beszélgetni, nézelődni, pihenni, élvezni a minket körülvevő környezetet.

(via The Pop-Up City)