Public art pályázat

Alkotásra fel! Szólítsák meg a városlakók a várost és a város a városlakókat!

Szentendre és Térsége TDM Nonprofit Kft. pályázatot hirdet public art művek, ideiglenesen megvalósítandó művészeti alkotások elkészítésére, a városlakók, valamint a turisták figyelmének felkeltésére, az elmúlt időszakban a városban történt fejlesztések és a változások népszerűsítése érdekében.

A kiíró olyan műveket vár a pályázóktól, melyek a pályázatban meghatározott felújítási helyszínekre vannak adaptálva, ahhoz szorosan kötődnek és a környezetével interakciót kezdeményeznek. A párbeszédek létrejöhetnek a mű és az azt körülvevő tér, műemlék, épület, vagy akár a mű és az utca embere között is. Az alkotóknak műveikkel törekedniük kell arra, hogy a civil lakosság különböző szegmenseit véleményformálásra és pozitív együttgondolkodásra ösztönözzék.

I. A pályázat tárgya

A kiíró a pályázóktól olyan kötetlen műfajú alkotásokat vár, melyek mindenképpen közösségi interakcióra épülnek. A műveknek reflektálniuk kell Szentendre megújulására, hangsúlyosan kiemelve a város azon üzenetét, hogy „Megvalósítjuk közös terveinket!”

II. A pályázat jellege, formája

a. A pályázat jellege: nyílt, egyfordulós.

b. A pályázaton bárki elindulhat, külön korhatár- vagy egyéb megkötés nélkül.

c. A pályázat benyújtási formája: névaláírásos, a pályázathoz csatolni szükséges a pályázó adatait.

d. A pályázat nyelve: magyar.

III. A pályázat beadása és elbírálása

A pályázóknak a pályaművet a pályázati anyaggal (lezárt borítékban) 2011. október 14. 10:00 óráig beérkezően kell benyújtani a Szentendre és Térsége TDM Nonprofit Kft-hez (2000 Szentendre, Bercsényi utca 4.) „Public Art” megjelöléssel.

IV. A pályázat megvalósításának ideje

A művek kiállításának/megvalósításának ideje: 2011. október 21- december 31.

V. Pályázati feltételek

a. Műfaji vagy technikai megkötés nincs. A public art mű lehet: installáció, szobrászati tárgy, murális alkotás, integrált design, multimédia.

b. Egy pályázó több pályatervet is benyújthat, illetve ugyanazt a pályatervet több helyszínre is be lehet nyújtani.

c. A megvalósítás konkrét helyét, idejét és időtartamát minden pályázatban pontosan meg kell jelölni. A projekt megvalósítására kijelölt, és így a pályázat során használható területek: Szentendrén a Fő tér, a Lázár cár tér és a Dumtsa Jenő utca.

d. Az alkotóknak tekintettel kell lenniük arra, hogy a műveket nem őrzik, a közönséggel való találkozás, ill. az időjárás viszontagságainak hatásaival a tervezés során számolniuk kell.

e. A pályázat során kiosztható összeg 2,400,000 Ft, amely összeg az ÁFA-t már tartalmazza. Nyertes pályázatok száma: minimum 5 db.

VI. Pályázati tájékoztatás

A pályázattal kapcsolatban felvilágosítást telefonon vagy személyesen munkaidőben, az alábbi elérhetőségeken biztosítunk.

Szentendre és Térsége TDM Nonprofit Kft

Email: tdmszentendre@gmail.com

Tel.: 06209/365052

http://iranyszentendre.hu/public-art-palyazat

 

Előre szervezett csoportos konzultációs időpont, helyszínbejárással: 2011. szeptember 28. és október 5. 10.00 óra. Találkozó mindkét nap a Tourinform iroda előtt (Szentendre, Bercsényi utca 4.) A 3D virtuális szentendrei sétával online is megtekintheti a helyszíneket.

 

Forrás: sajtóanyag

 

Címkék: pályázat