Virtuális városnézés a Sziget Fesztiválon

Már csak egyet kell aludni és megnyitja kapuit a Sziget Fesztivál. Az idei azért lesz különleges, mert idén először Budapest Főváros egy saját pavilont fog működtetni. A Studio Metropolitana Városfejlesztő Műhely ötlete nyomán valósult meg a Budapest Pavilon, amelyet holnaptól már meg lehet tekinteni. A Pavilon egy egyedülálló interaktív játékkal csalogatja a látogatókat, amelynek célja, hogy a fesztiválozó fiatalok megiserkedhessenek a Szigetnek helyet adó világváros nevezetességeivel, különlegességeivel. A szünetekben budapesti filmvetítés és videós/képi sziget tudósítás várható. Hello Sziget 2011, hello Budapest Pavilon!

További információk a Budapest Pavilon facebook esemény meghívóján!

"Budapest Főváros a Sziget főtámogatójaként - idén először - pavilont is működtet a Szigeten. A Studio Metropolitana (a Főváros Városfejlesztési Műhelye) álmodta meg a Budapest Pavilont, ahol a főváros egy egyedülálló interaktív játékkal jelenik meg.

A pavilonban a szigetlakók hatalmas LED fal, színpad és egy virtuális városnéző játék várja. A színpadon a játékosok vagy csoportok Budapest egyes látványosságait ábrázoló mozgó háttérképek előtt játszhatnak, versenyezhetnek. A cél, hogy a fesztiválra érkező fiatalok interaktív játék közben is ismerkedhessenek a Szigetet körülvevő világváros nevezetességeivel, érdekességeivel. A szünetekben budapesti filmek, információk, legfrissebb feltöltött fotók, videók, továbbá aktuális sziget tudósítások, érdekességek láthatóak. Ezeket az anyagokat 4 webvideós csapat készíti, és itt a facebook-on, valamint a port.hu-n is megosztjuk azokat.

A főváros megjelenése a Szigeten megmutatja Budapest igazi arcát, sokszínűségét, hogy Budapest az a hely, ahova érdemes ellátogatni."