Urban poetry // Ady Endre: Budapest éjszakája szól a Dirty Flow Club első lemezén


dfc2.jpgA magyar zenei élet karizmatikus figurái álltak össze, hogy egy konceptalbumot készítsenek a szerelem-szakítás jegyében – mindez a közismert és kiváló dobos, Szőcs Gergő vezetésével létrehozott Dirty Flow Club. A szerelem és szakítás témakörét körbejáró albumon helyet kapott Ady Endre: Budapest éjszakája című alkotása is - mely elérhető a Soundcloudon.

„Megfigyeltem, hogy szakítás után mindenkivel nagyjából ugyanaz történik. Mint a gyásznak, ennek is vannak stádiumai. Először benne vagy a szerelemben, minden jó, aztán a szakítás után teljesen kiürülsz, majd következik a düh, az önsajnálat, felnagyítódik az anya szerepe, mert ő az egyetlen nő, akit ilyenkor nem gyűlölsz, aztán elönt az önirónia, végül végleg elgyászolod a szerelmet” – vall a koncepcióról Gergő.

A körülbelül két éve készülő lemez megvalósításában túlzás nélkül a magyar underground színe-java vett részt, hiszen az alaptagok - Szőcs Gergő (dob), Kovács Andor (gitár), dj Mango, Zságer-Varga Ákos (zongora), Bodóczy Undos Zoltán (ének) – mellé csatlakozott a három karizmatikus énekesnő, Alba Hyseni, Hodosi Enikő, Sena, a Jazzékiel-alapító Hegyi Áron, a Qualitons-basszusgitáros Hock Ernő, a színész Horváth Illés, Kollár-Klemencz Gergő, a csellista-zeneszerző Márkos Berci, a groove-maszter Sabák Péter, a hangmérnök-producer-gitáros Sándor Dani, a dobos Somló Dani – csupa ego, csupa zseni.

Lemezbemutató február 12-én az A38-on, infók ITT!

dfc.jpg