Budapest Bike Maffia 2. Születésnap és közösségi főzés

Bicikli, összefogás, együttlevés, jó hangulat és adományosztás. Ezek a szavak jellemzik leginkább a Budapest Bike Maffiát (BBM), akik ma ünneplik második születésnapjukat. És miként ünnepelnének, ha nem a rájuk leginkább jellemző módon: közösségi főzéssel, közösségi ételosztással és egy közösségi bulival. A közös főzés után az ételt bedobozolva az utcán élő emberekhez juttatják el. Ha maradt sütid, csokid, cukrod, akármi ami a karácsonyi dínom-dánomból megmaradt, azt is szívesen fogadják, hiszen sokan nagyon örülnének ezeknek a finomságoknak. Szóval aki teheti, csatlakozzon, segítsen, gondoskodjon és utána bulizzon egy jót az ország egyik legklasszabb kezdeményezését kitaláló srácaival - a buli részletei itt találhatóak meg.

bbm.png

Mi is a Budapest Bike Maffia? Magyarország egyik legdinamikusabb növekvő - kerékpáros - civil szervezete, melyet fiatal bringások hívtak életre 2011 karácsonyán. Céljuk az önzetlen segítségnyújtás, rászoruló civilek és intézmények részére, együttműködve területükön már bizonyított és magas szakmai színvonalon működő - kisebb - szervezetekkel is. Utat mutatnak az egymásra figyelés, az empatikusabb magatartás és egy közös, élhetőbb világkép felé. 

Két évvel ezelőtt ez a néhány budapesti fiatal úgy döntött, hogy valami jót fog tenni. Valami olyat, ami új, egyedi és segít rászoruló embereknek, amelynek középpontjában az önzeten segítségnyújtás áll. A bringa adott volt, mellé társult a főzés és ebből jött létre a Karácsonyi ételosztás utcán élő emberek számára. Ami termésetesen csak az első lépés volt, a meghatározó lépés, ami egy összetett folyamatot indított el. Többek között azt, hogy kis idő elteltével a Budapest Bike Maffia (BBM) csapata találkozott a Szimplsokkal és a közös célok és motiváció arra ösztönözte a két csapatot, hogy működjenek együtt. A közösségi együttműködés létrejötte eredményezte azt, hogy a BBM minden piacnapon ott van a Szimpla Kertben, ahol saját vászonszatyraik segítségével népszerűsítik kezdeményezésüket. Emellett természetesen adományaokat is gyűjtenek, hiszen aki szeretne adományozni, az televásárolja a szatyrot a piacon, ellátja némi személyes üzenettel és a BBM által eljuttatja rászorulóknak. Emmellett pedig létrejött a Szimpaüst elnevezésű közösségi főzés prgramja, mely keretein belül minden alkalommal más gasztroblogger főz. Az üstben megfőtt ételért mindenki annyi pénzt adományoz, amennyit szeretne, az összegyűlt pénzből a BBM pedig ételadományt vásárol a rászorulóknak. (Forrás: Zacc Caféblog)

bbm3.jpgbbm4.jpgbbm5.jpgbbm2.jpg

Képek forrása: BBM Facebook oldal