Földes Dóra: "This is Us" kiállításmegnyitó // TELEP Art Gallery

Egy kiállítást szeretnék most a figyelmetekbe ajánlani. Bár a témája nem kapcsolódik a városokhoz, az alkotók annál inkább. A hazai urbánus művészeti szcéna legújabb képviselője, Foldes.Dora kiállítása nyílik ma meg a TELEP galériájában, "This is us" címmel, az Everybody Needs Art szervezésében. Korábban többször is olvashattatok a blogon Földes Dóriról. Dóri vizuális attitűdjével és érzékenységével megismerkedhettek már korábban is a "Szubjektív városképek" sorozatban, ahol a je.me.comprends. nevű tumblr-jéről mesélt. Instagramos városi fotói olyan urbánus környezeteket örökítenek meg, melyek minden nap körülvesznek minket, mégis olyan természetesen sétálunk el mellettük - nem hiába a mottója, hogy "Legyél turista a saját városodban".

A második interjú pedig nem olyan régen került ki a blogra vele, amikor legújabb köztéri alkotásait mutattuk be, "Unorthodoxia: a város, mint festővászon" címmel.

“A nyolc olajfestményből álló sorozattal korunk, a 2010-es évek szépségideálját örökítette meg a festőművész. Egy amolyan online eszményt, amelyet mi teremtettünk, egy telefonnal a kezünkben. A “Share” gomb az önkifejezés legpuritánabb eszköze. Lehetőség arra, hogy mutassunk magunkból. Olyat, amilyennek akarunk, hogy tűnjünk. Az általunk elképzelt szépséget. Az instagram #mirrorshot-os képei között megbújó vonzerő az, amely inspirálta a művészt. A munkák nem egyfajta kritikát fogalmaznak meg, egy korról mesélnek, amelynek mi is a részesei vagyunk. Amelyet mi alakítunk. Érdekes kórkép, amelyet Dóri a műfajtól idegen módon, vásznon örökít tovább az utókornak.” (Horváth Dorka)

Szeptember 30-án 20.00 órakor, a kiállítást megnyitja: Horváth Dorka (Újmédia kutató, blogger, újságíró)
Zene: Silye Dani

Facebook event ITT!

thisisus.jpg