Tűzfalrehab harmadik felvonás: újabb falfestménnyel gazdagodott Erzsébetváros

A „TűzfalRehab az Erzsébetvárosban 2013“ nagy ívű projekt harmadik alkotása látott ma napvilágot. A Neopaint Works csapata ezúttal az Akácfa utcában alkotott, a budapesti szabómesterek tiszteletére. A 2013-as évben még 5 köztéri falfestmény kerül átadásra. Én már kifejezetten izgatottan várom, hogy milyen festmények fogják még díszíteni a budapesti utcák falait.

neopaint_szabomester.jpg

„TűzfalRehab az Erzsébetvárosban 2013“ programról

Erzsébetvárost, mint Budapest valamennyi kerületét, számtalan elhanyagolt falfelület szürkíti. Ezek nagy százaléka bizonyos dekorációs eszközök bevetésével könnyűszerrel felújítható és színesebbé tehető. A VII. kerület belvárosi része (Nagykörúton belüli terület) az utóbbi időben nemcsak a romkocsma-kultúra epicentrumaként, hanem a budapesti urban szcéna kibontakozásának helyszíneként ivódik bele a köztudatba – amely mind helyi, mint turisztikai szempontból igen nagy jelentősséggel bír. Erzsébetváros egy ilyen nagy ívű projektmegvalósításának tökéletes helyszíne, tűzfalainak és köztéri falfelületeinek kreatív újjáértelmezése nemcsak a többi kerület, de számos magyar város számára is követendő példával szolgálhat. A köztéri falfestések nemcsak vizuális értékekkel bírnak, hanem szervesen kihatnak környezetükre is – élhetőbbé és élvezhetőbbé teszik a kerület bizonyos pontjait, miközben pozitívan hatnak a kerületben lakók és az arra járók kedélyállapotára is.

A „TűzfalRehab az Erzsébetvárosban 2013” program keretein belül nyolc tűzfal kap új külsőt a kerület belvárosi részén.

A tavasztól-őszig tartó felújítási és dekorációs ötlettel a Neopaint Works kreatív csoport kereste meg az Erzsébetvárosi Önkormányzatot. A kerület nyitott volt a programra, hiszen a három évvel korábban, szintén a Neopaint Works által megvalósított, Király utca és Kazinczy utca sarkán található játszótérre készült óriási festmény minden vártnál több pozitív visszajelzéset hozott.

A „TűzfalRehab az Erzsébetvárosban 2013“ program állomásai

(1) Klauzál tér (Dob utca-Csányi utca sarok). 

(2) Király utca

(3–8) „A TűzfalRehab az Erzsébetvárosban 2013” program további állomásai a Rumbach Sebestyén, az Akácfa, a Kertész, a Kis Diófa és a Dob utcában lesznek.