BudapestBlog(ger) körkép

Néhány hónappal ezelőtt, amikor a budapestblogger levlistát olvasgattam, arra gondoltam, hogy milyen furcsa, hogy néhány névhez nem tudok blogot kapcsolni. Ismerem a blogokat, ismerem a neveket és néha mégis elveszek a blogok labirintusában.

Arra gondoltam, hogy kicsit feltérképezem mi a helyzet a Budapesttel foglalkozó blogokkal. Milyen budapesti blogok vesznek minket körbe, milyen tematikára épülnek, mi a háttértörténetük és miként vannak jelen a hazai urbanisztikai és építészeti életben. 

Mindemellett szerintem nagyon izgalmas, hogy kik vannak a blogok mögött és hogy kik írják azokat a posztokat amiket napról-napra lájkolunk, megosztunk barátainkkal és ahonnan tájékozódunk. Hogy aki mögötte van, azon túl, hogy az aktualitásokkal, múlttal és jövőképpel foglalkozik, pontosan hogy viszonyul a mi fővárosunkhoz. Mit szeret benne, mit változtatna meg rajta, mik azok a helyek, ahova rendszeresen visszatér és miért kötődik Budapesthez.

Szeretném, ha létrejönne egy teljes BudapestBlog(ger) körkép, úgyhogy most a bloggereknél pattog a labda, hogy bevezessenek minket a saját világukba.

Az első interjút a napokban olvashatjátok!

Ha van kedvenc bloggered vagy vannak olyan kérdések, amiket szívesen feltennél, írd meg a varoskomm@gmail.com címre!

blog.jpg

(Kép forrása: http://beaverspondpress.blogspot.hu/)