Rendhagyó városnézés és utcazenészek Budapest multikulturális negyedében

A KultUnio Klaszter és a Királyutca-Designutca Klaszter szeptember 15-16-án a Civilek Éjszakája és a Kulturális Örökség Napjai alkalmával zenei programokkal tarkított ingyenes városnéző sétákra invitálja az érdeklődőket.

A budapesti Király utcában szombaton és vasárnap is lesznek vezetett séták 11 és 14 órai kezdettel az utca Deák tér felöli sarkától indulva, szombaton az este 9-ig nyitvatartó üzletek pedig shopping night-tal várják a vásárlókat. 

A VII. kerület nagyobb részét bebarangoló, háromórás – szintén ingyenes- örökségséták vasárnap 10, illetve 13 órakor indulnak a Zsinagógától (Wesselényi u. 7.), keresztül a VII. kerület kis utcáin olyan különleges helyszínek érintésével, mint a Kosher Shop, Spinoza Színház, a Klauzál tér, a Fogasház, a Soho Boutique Hotel illetve a Continental Hotel Zara Budapest, valamint a Szimpla kert. 

A túrákat a BKIK idegenvezetői tartják magyar nyelven kifejezetten az országos eseménysorozatok kapcsán. A séta közben az egyes érintett helyszínek meglepetés programmal, frissítővel, kóstolókkal kedveskednek majd a résztvevőknek.

A szervezők a hétvégén a zene segítségével még élőbbé, vidámabbá varázsolják a belvárosi utcákat, hiszen a túraútvonalak mentén 12 helyszínen utcazenészek szórakoztatják majd az arra járókat.

További információ: www.kiralyutcadesignutca.hu/KON2012

kultunio_kisterkep_seta_m.jpg