Kilenc harmincnyolc

A város ütőerén tartom a bal kezemet, a jobbal mindig lecsúszó leggingsemet tartom kordában. Fülemben jól ismert, megnyugtató, lágy dallamok szólnak. Az Instagram Toaster szűrőjén keresztül látom a világot. Minden mozgásban van, virgonc a város. Egy kutya teleszarja a járdát, a hígabb széklet láttán gazdája elhatározza, hogy megvonja az aznapra tervezett jutalomfalatokat. Egy kupacba sem lépek bele, örülök.

Egy nyitott ablakban táncra perdülnek az őrizetlenül hagyott függönybojtok, és hosszú perceken át kacéran csiklandozzák a kaspó nélkül búslakodó fikusz benjamin leveleit. Fájdalmas csecsemősírás szűrödik ki a szemben lévő ház ablakából, miközben a házmester gondolataiba temetkezve locsolja már második perce ugyanannak a bokornak az alját. Nyílik a kertkapu, a szegényes ruházatú, alkoholtól felpuffadt fejű hajléktalan férfi határozott mozdulattal és némi reménnyel nyitja fel a nagy zöld kuka tetjét. Olyan könnyedséggel és természetességel nyúl bele, ahogyan más a hűtőjében szokott matatni.

Akaratlanul is a zenére koncentrálok. Pontosan eltalálva az egyeket csúsztatom lábaimat mindig egy lépéssel előre. Csalódott vagyok, ha elrontom az ütemet, de magamnak sem vallom be. A bűzös metró szele fáradt fuvallatot lehell a hajamra, amely érzésem szerint nagyjából a hajszárítóm egyes fokozatának felel meg. Az urbánus hajszobrász gyorsan elvégzi dolgát, de nem számít. 3 megálló után így is, úgy is elhagyjuk egymást. Az Instagram Toaser szűrőjén keresztül látom a világot. Minden mozgásban van, virgonc a város. Szeretem az ilyen reggeleket.

via felemaszokni (2012.08.24.)

felemaszokni.jpg

Címkék: reggel, Budapest