Írj szerelmeslevelet Budapestnek

Ha az utcán sétálgatva egyszer csak a kezedbe adnának egy papírt és tollat, hogy írj egy szerelmeslevelet Budapestnek, mit írnál bele? 

A "Love Lettering Project" ezt a kérdéskört járja körbe Torontoban. Esténként a város különböző pontjain feltűnik egy asztal, ami tele van díszes papírokkal, tollal, ceruzával, ragasztóval, ollóval, hogy segítse kiönteni az emberek szívét Toronto városával kapcsolatban. Miután megszületett az óda a szeretett városhoz, beleteszik egy borítékba és eldugják a város valamelyik pontján, hogy egy idegen ember megtalálhassa.

Love-Lettering-Project-Toronto-1.jpg

Gondolj csak bele, milyen szuper lenne leülni a Duna partra és összegyűjteni, miért szereted Budapestet vagy akár egy parkban megtenni ugyanezt. Az utcán, érezve a város lüktetését, hangjait és illatait/szagait az érzelmek is sokkal jobban felerősödnek. Ráadásul nagy élmény lehet más által írt szerelmeslevélre bukkanni és megismerni más gondolataival Budapestről.

Te milyen szerelmeslevelet írnál Budapestnek? A varoskomm@gmail.com címre várom a képeket vagy leveleket, amelyekből készül egy gyűjtemény és kikerül a blogra! Azokat a leveleket, amiket elküldtök, ne felejtsétek el eldugni a városban!

(via The Pop-Up City)