Pályaudvarok húzóerővel című UrbanLAB sorozat @ vol. 2

UrbanLAB – integrált városfejlesztési műhely

Az Urbanissimus Klub Egyesület 2012. január 31-én a vasúti pályaudvarok témával útjára indította UrbanLAB kommunikációs programját. A jól sikerült első szimpóziumon már körvonalazódott, hogy a téma megér még legalább egy „misét”.

Megkerestük azokat, akik jelezték, hogy mondanivalójuk van a témában, illetve akiket megkerestünk, hogy osszák meg információikat, gondolataikat; velük a minap tartottunk egy szerkesztőségi ülést. Lassan úgy tűnik, hogy egy harmadik alkalomra is lesznek új gondolatok, információk és inspirációk.

 

„Pályaudvarok húzóerővel”  másodszor:

A korábbi helyszínen, a Design Terminál első emeletén, 2012. február 28-án 15.00 órakor

a Vasúti Pályaudvarokkal foglalkozó második gondolatcsere szimpózium.

 

Program:

15. 05: rövid tájékoztatás a párbeszéd folyamatáról, módjáról

15.15: Koszorú Lajos urbanista: Városszerkezet és a várható közlekedési paradigmaváltás

Párbeszéd-vita 

16.00: Iványi György Közgazdász és urbanista: PU = Város a városban…

Párbeszéd-vita 

16.45 Kálnoki-Kis Sándor közlekedésmérnök–urbanista: Városszerkezet és vasút egymásra hatása – múlt, jelen és jövő - Debrecen és Győr példáján

Párbeszéd-vita 

17.30: Előadás egyeztetés alatt

 

Összefoglalás és ajánlások a follow up-ra. Jelentkezés a „Pályaudvarok harmadik szimpóziumára”. Japán levelezőpartnerünk speciális konkrét gyakorlati információkkal fog szolgálni a szigetországi megoldásokról.

Eddig a harmadik alkalomra már két előadónk jelezte érdeklődését. Várunk még további jelentkezőket, gondolatlöketeket a gauderp@t-online.hu címre.

 

FAQ, avagy Gyakori Kérdések:

Sokan kérdezték, hogy csupán budapesti pályaudvarokról szól-e a szimpózium sorozat. Válaszunk az, hogy nem. Nem csupán budapesti a probléma, a változás igénye. Igaz, hogy az UrbanLAB alapvető célja Budapest fejlődésének, városfejlesztésének szolgáltatni impulzusokat, de a gondolkodás általános. Egyfajta „looking at he kitchen” módon minden város, szakember,  gondolkodó számára nyitott a műhely. Nem megoldást kívánunk adni, hanem gondolkodásmódot, megközelítést a probléma jobb megértésére, lehetőség szerint a problémahalmaz struktúrálására és ezáltal indirekt a megoldására. 

 

Időpont: 2012. február 28. 15.00-19.00

Helyszín: Design Terminál, 1051 Budapest, Erzsébet tér 13.

Regisztráció: A férőhelyek korlátozott száma miatt küldjétek el regisztrációtokat az info@welovebudapest.com e-mail címre.

Info itt.

Facebook event itt.


 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

photo by We Love Budapest

Címkék: pályaudvar