Tiéd a város! könyvbemutató és kiállítás-megnyitó

Tiéd a város

2012. február 3. (péntek) 18.30
Könyvbemutató és kiállítás-megnyitó

Milyen a város, amelyben élek? Melyek a legfőbb értékei? Hogyan működik? Hogyan tudok eligazodni benne? Ezekre a kérdésekre keresi a választ a kultúrAktív Egyesület gyerekeknek szóló városismertető könyvsorozata, miközben játékos feladatokon keresztül ösztönzi
a gyerekeket saját lakóhelyük felfedezésére. A bemutatón a szerzők beszélnek a könyvek szellemiségéről és a módszerekről, amelyek segítségével nyitottá kívánják tenni a gyerekeket az épített környezet sajátosságai és problémái iránt. A bemutató apropója, hogy Pécs, Sepsiszentgyörgy és Kudimkar után 2012-ben Egerben és Budapesten jelennek meg a sorozat következő kötetei. A könyvek használatához kötetlen beszélgetés keretében kívánnak impulzusokat adni és kapni a szerzők.

A könyvbemutatót a kötetek grafikusainak (Sirály Dóri, Orsós Erzsébet és Kozma Bernadett) illusztrációiból válogatott kiállítás kíséri, a könyvek vizuális kialakítását a rendezvény során a művészek mutatják be. A bemutatón a kötetek és a kiállított illusztrációk megvásárolhatóak.

A kiállítás 2012. február 18-ig látogatható (hétfőtől péntekig: 10:00–20:00; szombaton: 10:00–15:00)

2012. február 4. (szombat) 11.00 Modellépítő workshop gyerekeknek

Két Egér Könyvesbolt
1092 Budapest, Ráday u. 20.