Műegyetemi rajz felvételi előkészítő a FUGA-ban

Ha épp felvételire készülsz vagy ha csak érdekel az építészet világa, akkor ott a helyed! Egy előkészítő, ahol lehetőség nyílik az építészettel való megismerkedésre és ahol egy olyan térben van lehetőséged alkotni, amelynek falait áthatja az építészet és a kultúra elválaszthatatlan kettősének energiája.

"A rajzelőkészítő célzottan a Budapesti Műszaki Egyetemre felvételizőknek ajánlott, de mindenki számára nyitott, aki érdeklődik az építészet iránt és szeretné megtanulni, vagy elmélyíteni a térben való rajzolni tudását. Az órák elméleti bevezetővel kezdődnek, ahol a perspektíva szabályairól, és ennek az építészetben való alkalmazásáról hallhatnak-láthatnak a résztvevők példákat. Az első kitekintő-kedvcsináló rész után kezdődik a rajzolás, ahol olyan feladatokat gyakorolhatnak a résztvevők, amik a felvételin lesznek: három nézettel megadott térbeli elemek térben való megrajzolása, kockológia és tárgyábrázolás. 
Ez egy rendhagyó előkészítő, ahol az elmélet és gyakorlat összefonódása mellett minden alkalommal lehetőség nyílik a FUGA kiállításainak megtekintésére. Ezáltal a résztvevők még közelebb kerülhetnek az építészet világához, valamint az építészethez köthető társművészetekhez is: képzőművészet, klasszikus zene, jazz, színház, családi és gyermekprogramok, tudomány, film és zene. Minden témakört előadások, fórumok, műhelybeszélgetések kísérnek, amelyek látogatása hidat teremt az építészet és a társművészetek között. Hiszen rajzolni is más egy olyan térben, ami az építészetet és a kultúrát elválaszthatatlannak tartja, és amelynek ars poétikája erősen áthatja az intézmény falait.

Az előkészítőt Gara Olívia Flóra tartja, aki a Műszaki Egyetem Építész karán 2011-ben diplomázott, ahol a Rajzi tanszéken TDK-zott és a kiemelt csoportban rajzolt, a Budapesti Képzőművészeti Egyetemen és a Párizsi Képzőművészeti Egyetemen tanult anatómiát és alakrajzot. A rajzórák hétfőn és pénteken 4-órától kezdődnek, 2-3 óra időtartalmúak, 1500 forintba kerülnek (alkalmanként fizetendők). Az előkészítőhöz szükséges A2-es rajzlap, rajztábla, min. 2B-s ceruza, monopol-radír, ha nincs a résztvevőknek, tőlem is megvehetők a helyszínen. 

Helyszín: FUGA Budapest Építészeti Központ (Bp. V. kerület, Petőfi Sándor utca 5.)
FUGA honlap: http://www.fuga.org.hu/
Időpont: December 2-tól minden hétfőn és pénteken 16.00 - bármikor lehet csatlakozni!
Ár: 1500 ft/alkalom (2-3 óra)
Oktató: Gara Olívia Flóra (garaoliv@freemail.hu)"

Facebook event itt!

Címkék: programajánló